неділю, 25 жовтня 2015 р.

АНАЛІЗ
результатів проведення веб-квесту для заступників директорів з навчально-виховної роботи з проблеми  «Педрада – найбільш очікувана подія шкільного життя»
(21 вересня – 20 жовтня 2015 року)

З 21 вересня до 20 жовтня 2015 року завідувачем методичного кабінету відділу освіти районної державної адміністрації Касьяненко В.О. було проведено  веб-квест для заступників директорів з навчально-виховної роботи з проблеми  «Педрада – найбільш очікувана подія шкільного життя». Тема квесту обрана не випадково. Головне завдання квесту розширити знання заступників про педагогічну раду, розкрити її роль у системі управління школою, надати стимул для удосконалення роботи педради навчального закладу. Довести, що до успішної педради необхідно ретельно готуватися, відходити від формалізму, застарілих «штампів», а засідання проводити використовуючи інноваційні форми роботи, коли кожен член колективу бере участь в обговоренні питань, висловлює свою думку, вносить пропозиції.
18 вересня 2015 року, на засіданні постійнодіючого семінару заступники директорів були об’єднанні у 4 групи. В групах були і досвідчені педагоги, і щойно призначені. Всього у роботі веб-квесту взяли участь 19 заступників. Це:
- Головкова Марина Юріївна,    ЗШ І-ІІІ ступенів № 1 м.Гайворон,
- Янишина Валентина Миколаївна, ЗШ І-ІІІ ступенів № 2 м.Гайворон,
- Давимока Оксана Василівна, ЗШ І-ІІІ ступенів № 3 м.Гайворон,
- Молодожон Галина Валентинівна, ЗШ І-ІІІ ступенів смт.Завалля,
- Лазуркевич Ольга Миколаївна,          ЗШ І-ІІІ ступенів смт.Салькове,
- Костинюк Наталія Іванівна,      ЗШ І-ІІІ ступенів с.Бандурове,
- Криворучко Тетяна Михайлівна,  ЗШ  І-ІІІ ступенів с.Вікнина,
- Марчук Олег Андрійович, ЗШ І-ІІІ ступенів с.Долинівка,
- Маркітан Тетяна Василівна,     ЗШ І-ІІІ ступенів с.Казавчин,
- Долібська Ірина Вікторівна, ЗШ І-ІІІ ступенів с.Могильне,
- Ліщук Ольга Григорівна, ЗШ І-ІІІ ступенів с.Солгутове,
- Соколюк Валентина Іванівна, ЗШ І-ІІІ ступенів с.Таужне,
 - Лопушанський Михайло Олексійович,        ЗШ І-ІІІ ступенів с.Хащувате,
- Марченко Таїсія Миколаївна,  ЗШ І-ІІІ ступенів с.Чемерпіль,
- Семенюк Ірина Володимирівна,         ЗШ І-ІІІ ступенів с.Червоне,
- Карташова  Алла Василівна, НВК "ЗНЗ І-ІІ ступенів –ДНЗ" с.Мощене,
- Ковтонюк Наталія Дмитрівна,             НВК "ЗНЗ І-ІІІ ступенів – ДНЗ" с.Котовка,
- Швець Наталя Миколаївна,      НВК "Гайворонська гімназія – ЗШ І-ІІІ ступенів № 5",
- Кобзар Людмила Вікторівна,   МНВК.
7 з них мають стаж роботи до 3 років, 9 – до 15 років, 3 – понад 15 років.
           Веб-квест було організовано у вигляді подорожі країною Школознавства. Розроблено карту подорожі, де запропоновано 4 зупинки: «Історична», «Законодавча», «Технологічна», «Практична». Подорож відбуватися за технологією 7х7х7х7, тобто, на виконання завдання кожної із зупинок у було визначено 7 днів. Результати дослідження групи оформляли у вигляді групових презентацій, відповідно до встановлених термінів:
Зупинка 1. «Історична» – до 28 вересня 2015 року
Зупинка 2.  «Законодавча» – до 5 жовтня 2015 року
Зупинка 3. «Технологічна» – до 12 жовтня 2015 року
Зупинка 4. «Практична» – до 19 жовтня 2015 року.
         Виконуючи завдання зупинок 1-3 на електронну пошту РМК надсилалися презентації, які розміщувалися на блозі веб-квесту. Слід сказати, що якість виконаних презентацій різна. Одні члени груп детально опрацювали матеріали Інтернет-ресурсів, методичні посібники, статті, досконало вивчили поставлену проблему, зробили якісну презентацію. Інші – ні. Приємно відзначити, що деякі презентації були виконані в програмах Prezi, Movie Maker, переведені у відоеформат.
         Відповідно до завдання зупинки 4. «Практичної» заступникам потрібно було розробити засідання педради з використанням інноваційних форм з актуальних проблем «Веб-квест як спосіб активізації навчальної діяльності учнів»,  «Дистанційне навчання як інноваційна педагогічна технологія», «Використання ІКТ в навчальній діяльності».  Всі групи надали якісні та змістовні розробки. Всі розробки структуровані, розгорнуті, в них вказано список використаних джерел.
Результати роботи груп оцінювалися, визначено переможців веб-квесту. Це - заступники з навчально-виховної роботи  Давимока О. В. (ЗШ І-ІІІ ступенів № 3 м.Гайворон), Молодожон Г. В. (ЗШ І-ІІІ ступенів смт.Завалля), Марчук О. А. (ЗШ І-ІІІ ступенів с.Долинівка), Семенюк І. В. (ЗШ І-ІІІ ступенів с.Червоне), Кобзар Л.М. (Гайворонський МНВК). Кожен учасник квесту отримає сертифікат, який засвідчить участь у даному заході.
        Кінцевий результат веб-квесту – це блог, на якому розміщені результати роботи груп. Напрацювання веб-квесту можна використовувати у професійній діяльності керівників.

Немає коментарів:

Дописати коментар